28 februari 2024, 17:00 - 18:00

Det ligger i tiden – kulturmiljön och hållbarheten

Vid fyra tillfällen i vår bjuder Helsingborgs museum, i samarbete med Helsingborgs bibliotek, in till föreläsningar med tema kring byggnader, trädgård, landskap och hållbar resursanvändning.

Vi får höra Karl Johan Kember, arkitekt och ansvarig för området byggnadsvård på FOJAB arkitekter, prata om kopplingen mellan kulturmiljö och hållbarhet. Som sakkunnig kulturvärlden och ledamot av Sveriges arkitekters kulturmiljöråd brinner han för våra byggda miljöer och vårt gemensamma kulturarv. Att underhålla och utveckla det vi redan har, i stället för att alltid bygga nytt, sparar pengar, ökar trivseln och skonar miljön. Han kommer visa oss flera spännande aktuella ombyggnadsprojekt i Helsingborg och Skåne och lära oss hur man bygger om ett hus samtidigt som man sparar på det som är viktigt.

Bild: Bruksgatan, Helsingborg. Karl Johan Kember är fotograf.

När: 28 februari klockan 17.00–18.00
Var: Ödåkra bibliotek
Entré: fri entré, ingen biljett eller föranmälan krävs

• 28 februari 2024, 17:00 - 18:00