INSTÄLLT. Husägarskola

12 mars 2024, 17:00 - 20:00

12 mar
INSTÄLLT. Husägarskola

Har du precis köpt ett hus eller en lägenhet? Kanske är du osäker på hur du ska ta hand om din nya bostad på bästa sätt för att behålla byggnadens karaktär? Välkommen till vår grundkurs i allmän byggnadsvård. Under fyra kvällar får du lära dig var du kan hitta information om ditt hus, när du behöver söka bygglov, vad du kan lära dig bara genom att titta på ditt hus och mycket mer.

Under kursens gång finns utrymme att ställa frågor om ditt eget boende. Efter kursens slut belönas du med en kostnadsfri stadsvandring med biträdande stadsantikvarie Frida Johansson den 2 april.

När: 12 mars 17.00-20.00
Var: kulturmagasinet, Fredriksdal
Entré: 500 kronor, 400 kronor med Kulturkortet.
Alla fyra tillfällena 1700 kronor, med Kulturkortet 1400 kronor.

Program 12 mars
Tidstypiska trädgårdar
– Elsa Dahlrot, trädgårdsmästare och arbetsledare, Helsingborgs museum
Hur gör du för att få till en tidstypisk trädgård som går i samklang med huset och villaområdet? Vad innebär egentligen egnahemsträdgården och hur ser funkis i trädgården ut? Elsa berättar om villaträdgårdens historia och visar exempel.

Trädgårdsrestaurering
– Lena Ansebo, trädgårdshistoriker och -utvecklare, Helsingborgs museum
Hur kan du i din trädgård se hur den en gång var tänkt och planerad? Vilka växter passar stilen och kan tänkas ha funnits där när huset byggdes? Hur hittar du dessa växter på marknaden idag? Trädgårdshistoriker Lena leder dig rätt.

Biologisk mångfald i din trädgård
– Jakob Sandberg, botanist och landskapsvårdare, Helsingborgs museum
Hur kan du som privatperson gynna och bidra till den biologiska mångfalden? Hur vet du vilka växter som passar och vilka som inte hör hemma på din plats på jorden? Biolog Jakob berättar hur du kan skapa en gynnsam miljö för fåglar, fjärilar och bin i din trädgård, genom att skapa en äng.

INSTÄLLT. Husägarskola

  • 12 mars 2024, 17:00 - 20:00
  • Längd: 3 timmar

Plats

Kulturmagasinet, Fredriksdal
Gisela Trapps väg
254 37 Helsingborg

Visa på karta