search error_outline

Upptäck den offentliga konsten med Guide Helsingborg

I Helsingborgs stadsrum finns ett hundratal konstverk placerade. De finns här för att du som helsingborgare eller besökare till staden ska kunna möta konsten i din vardag.

Barnens konstrunda

Med Barnens konstrunda får vi möta konsten ur barnens perspektiv. Med hjälp av barn från Elinebergskolans årskurs 1 och Holstagårdsskolans årskurs 3 har en audioguide tagits fram där vi får veta mer om 10 konstverk runt om i staden. Bilderna i guiden är också tagna av barn i åldrarna 5-9 år.

Konstverken som är med i guiden finns på flera olika platser i staden, så audioguiden kan med fördel användas vid olika tillfällen under en promenad eller cykeltur.

Konstrunda – En resa bakåt i tiden

Den offentliga konsten finns över hela Helsingborg och berättar något för oss om tiden den är gjord i. Men varför är den där och vem står bakom den? Ta med cykeln och upptäck konsten som du kanske oftast inte ser. Varför inte packa med en picknickkorg? Rundan startar på Henckels torg i Oceanhamnen.

Rundan går självklart lika bra att promenera. Promenaden fungerar även för dig som har med dig barnvagn eller sitter i rullstol. Turen går längs cykelbanor.

Konstrunda Mariastaden

Den offentliga konsten finns över hela Helsingborg. Men varför är den där och vem står bakom den? Ta med cykeln och upptäck konsten som du kanske oftast inte ser. Varför inte packa med en picknickkorg? Rundan startar i Saturnusparken och avslutas i Gyhultskogen. Längd 2,3 km.

Rundan går självklart lika bra att promenera. Promenaden fungerar även för dig som har med dig barnvagn eller använder rullstol. Turen går längs cykelbanor.

Konstpromenad – Rörelse i konsten

Välkommen med på en promenad mellan fem av Helsingborgs mest centralt belägna konstverk! Konstverken som ingår i den här vandringen har på olika sätt en koppling till kroppar i rörelse och är skapade av några av vår tids mest intressanta konstnärskap. Promenaden är 1,6 km lång och börjar om man vill på Gustav Adolf torg och slutar vid Dunkers kulturhus.

Konstpromenad runt Dunkers kulturhus

Den här promenaden är ca 1 km lång och tar med dig runt till några av de konstverk som finns runt Dunkers kulturhus.

Om Guide Helsingborg

Guide Helsingborg är en av Helsingborg stads satsningar på att möta besökare, invånare och turister i den digitala världen. Här samlas guider till flera besöksmål i Helsingborg så som Fredriksdal, Sofiero, Dunkers kulturhus och Kärnan. Därtill finns flera rundvandringar i staden som till exempel till stadens offentliga konst. Det tillkommer nya platser och nya guider kontinuerligt. Guide Helsingborg är gratis att hämta och finns för både iOS och Android.