Byggnadsvård för barn – fönster

28 juni 2024, 10:15 - 12:30

28 jun
Byggnadsvård för barn – fönster

Kom och lär dig allt spännande som finns att veta om fönster. Vi tittar på fönster runt om på friluftsmuseet och pratar om deras historia. Hur såg de allra första fönsterna ut? När började man tillverka fönster av glas och hur gick det till? Finns det mode i fönster – vilka färger har till exempel använts när?

Under förmiddagen får du prova på att göra ett gammalt fönster fint igen. Fönsterhantverkaren Mile från Brunnsparken fönsterhantverk visar hur det går till. Du får kitta och måla med linoljefärg vid en egen arbetsstation och med en egen fönsterbåge att öva på. Efter kursen får du med dig en liten handbok om linoljefärg och din första egna pensel.

Aktiviteten riktar sig till barn från 6 år, i sällskap med en medföljande vuxen (max en vuxen per barn). Oömma kläder rekommenderas. Frukt och dricka ingår.

Byggnadsvård för barn är en del av Helsingborgs museums satsning på ett kunskapscentrum för byggnadsvård och kulturmiljö.

När: 28 juni 10.15-12.30
Plats: gamla snickeriet, Fredriksdal
Pris: Förköp biljett 100 kronor. Medföljande vuxen betalar entré till området på plats. Endast förköp senast en vecka innan arrangemanget. Håll utkik på hbgkulturbutik.se för biljetter.

Byggnadsvård för barn – fönster

  • 28 juni 2024, 10:15 - 12:30
  • Längd: 2 timmar 15 minuter

Plats

Fredriksdal museer och trädgårdar
Gisela Trapps väg 1
254 37 Helsingborg

Visa på karta