Filmer och podcast

I det digitala museet hittar du både historiskt ögon- och örongodis. Här bjuder vi in dig till att ta del av guidningar från våra föremålsmagasin där vi pratar om unika föremål. Vi delar också med oss av spännande berättelser på temat kulturhistoria och tar er med på ett par historielektioner utanför museets väggar. I filmserien Tidens skatter tittar vi närmare på allt från sommarhattar till uranglas och den banbrytande uppfinningen tvättmaskinen.

KMpodden

En podcast om kultur- och lokalhistoria. Allt från stenåldern till miljonprogrammet. Här möter du medarbetare från Helsingborgs museum som tittar närmre på olika ämnen, händelser, årtal och teman.

Sjuka tider

Helsingborg har genom historien drabbats utav flera olika epidemier och smittor. Människor har lidit och fallit offer för såväl kolera samt pest. I den här programserien besöker Helsingborgs museum några av de platser som är märkta med ett minnesmärke eller som har en koppling till Helsingborgs sjukdoms historia.

Tidens skatter

Tidens Skatter är en lärorik filmserie där Helsingborgs museums museiföremål står i centrum. Du kommer att få följa med ner i våra magasin och få exempel på vad vi egentligen har i våra samlingar, lära känna oss som jobbar på Helsingborgs museum lite bättre, och höra oss berätta om just våra favoritföremål.