Släktforska i museisamlingen

Är släktforskning något som intresserar dig och du har rötter i Helsingborg och nordvästra Skåne kan vi varmt rekommendera våra digitala tjänster: museidatabasen Carlotta och Helsingborgs stadslexikon. Här samlar vi all den information vi har om museisamlingen och om Helsingborg i stort.

Museets personal arbetar jämt och ständigt med att berika informationen om våra samlingar: vi identifierar avfotograferade personer, vi efterforskar släktrelationer och undersöker hur våra samlingar hänger samman med de helsingborgare som lever och har levt här. I museidatabasen Carlotta kan du läsa all den information vi hittat och sammanställt, och vi tar med varm hand emot fler uppgifter som gör samlingen ännu rikare.

Ibland får helsingborgare en egen artikel i vår stadslexikon, kolla gärna där med om du är ute efter något speciellt.

Kanske vet du en adress, en verksamhet eller någon annan ledtråd till en svunnen tid. Genom att söka på nyckelord finns det mycket att hitta. Behöver du hjälp att hitta information och artiklar kan du höra av dig till oss på helsingborgsmuseum@helsingborg.se. Till den adressen kan du också höra av dig om det är någon information du vill lägga till eller som du tycker saknas!