Öppet magasin

Vagn

Utställningen Öppet magasin har temat resa och rörelse. Här kan du se alltifrån en tjusig bil från 20-talet till cyklar, barnvagnar och båtar från förr.

Öppet magasin är ett av Kulturmagasinets många samlingsutrymmen som har blivit en utställning för allmänheten. Här visar vi bland annat fordon av olika slag, i en miljö som är en hybrid av musealt föremålsmagasin och traditionell utställningshall. Se cyklar från olika tidsperioder, en hel lastbil eller vad sägs om en riktigt tjusig bil från 1920-talet? Temat är resor och rörelse; arbetsresan, nöjesresan, den långa resan och den sista resan.

Föremålen berättar om lokalhistoria och är stadens materiella kulturarv. Temat resa och rörelse har ett existentiellt värde och handlar bland annat om de möjligheter som resa och förflyttning innebär, hur det påverkat vår relation till tid, livet och andra människor.

Utställningen hittar du i stadskvarteret på Fredriksdal, precis bredvid Grafiska museet. Utställningen är öppen alla dagar till och med 26 september, därefter endast öppen måndag till fredag till och med 31 oktober. Observera att utställningen är stängd den första oktober!