Fredriksdals stadskvarter

Fredriksdals stadskvarter är hämtade från det gamla Helsingborg, med korsvirkesgårdar, smala gator, verkstäder och affärer.

I stadskvarteret på Fredriksdal upplever du en bit av den lokala historien. Här finns byggnader som ursprungligen legat på olika platser i centrala Helsingborg. Utforska Helsingborg som det såg ut en gång, gå på gatsten i stället för asfalt och titta in bland plank och prång. Här kan du handla i Hedströms diversehandel, titta in på en utställning om kaffe och fika och låt dig inspireras av modet från 1950, 60- och 70-talet i utställningen Erica modehus. Känn historiens vingslag när du kliver in och kikar runt i hantverkares verkstäder och Grafiska museet som ärNordens största levande tryckerimuseum.

Under säsong kan du upptäcka stadskvarteret på egen hand. Vill du få ut det mesta av besöket rekommenderar vi våra roliga aktiviteter på temat natur- och kulturhistoria eller att boka en guidad tur genom vårt mysiga stadskvarter. Då får du lära dig allt om våra charmiga korsvirkeshus, gårdar, smala gränder och om historierna bakom historien på Fredriksdal.