Barnens konstrunda

Vad är egentligen konst? Finns den i olika former, kan den se ut som helst och kan två personer se samma sak i ett konstverk? Barnens konstrunda är en audioguide av och för barn som vill upptäcka en del av stadens offentliga konstverk. Motion, kunskap och inspiration i ett helt enkelt.

Barnens konstrunda är en audioguide, i appen Guide Helsingborg, där barn får hjälp att upptäcka konsten i Helsingborg och som möjliggör olika sätt att uppleva den på. Man får chans att både se statyer och skulpturer som barnen kanske har sett förut eller så är det första gången de upptäcker dem. Vissa kanske man inte ens tänker på är konst. Guiden möjliggör med andra ord att upptäcka på konst som finns med i rundan men på vägen mellan de olika verken kanske man upptäcker annan konst på vägen. Förhoppningen är att få fler att upptäcka den offentliga konsten som är till för alla och som förhoppningsvis leder till nyfikenhet och eftertanke.

Manuset är framtaget av Kulturmagasinet efter samtal med barn från Elinebergskolan årskurs ett och Hostagårdsskolan årskurs tre under vårterminen 2020.

Inläsare är Jonna Hyttfors och Anna Jönsson.

Barnens konstrunda finns i appen Guide Helsingborg under Rundturer. Guide Helsingborg är gratis att hämta och finns för både iOS och Android.

Avbryt

Lämna en kommentar